MFD Silk Taft Scarf 7.1

Šifra proizvoda: MFD_SILK-TAFT-SCARF_7.2

5.000,00 RSD

На залихама

Kategorija:

Dimenzije

Dužina x Širina

Dužina 160 cm x Širina 40 cm

Sastav

  • Svileni taft

Održavanje materijala

oznake za odrzavanje odece od svile

Svila

Kako se održava:

Održavanje svile mnogo zavisi od tipa svile, pa se preporučuje da pažljivo proučite o kojoj vrsti svile se radi.

Neke vrste svile morate nositi na hemijsko čišćenje.

Buret svilu možete oprati ručno – u hladnoj vodi s vrlo malo blagog tečnog deterdženta jer je vrlo osetljiva; nemojte je grubo trljati i isperite je hladnom vodom ili je operite hemijski (što uvek mora biti naznačeno na etiketi). Nemojte koristiti omekšivače i izbeljivače.

Svileni komad odeće koji nameravate da operete ručno prvo ostavite da odstoji u vodi nekoliko minuta, a potom isperite. Kod ispiranja sipajte čistu vodu u činiju i u nju dodajte tri kašike belog sirćeta jer će pomoći da se uklone ostaci deterdženta, a takođe će svili vratiti prirodni sjaj. Svilene komade garderobe uvijte kratko u peškir. Dok je još mokra, okrenite je naopačke i ispeglajte na niskoj temperaturi, ako joj je peglanje neophodna. Peglajte je na niskoj temperaturi bez pare (jer para može da ostavi fleke na svili), a između svilenog odevnog predmeta i pegle stavite još jednu tanju pamučnu tkaninu kao dodatnu zaštitu pri peglanju.

Nemojte je sušiti na suncu jer može da izbledi ili da požuti.

Ukratko:

Pranje: Svilu treba prati ili ručno (u blagom rastvoru mlake vode i sredstva za svilu) ili hemijski (što uvek mora biti naznačeno na etiketi). Ukoliko perete ručno, nemojte koristiti omekšivače i izbeljivače.

Peglanje: Svila se malo gužva, a peglanje treba izbegavati, no, ukoliko je neophodno, onda to činite na što nižim temperaturama (140–165 °C).

Sušenje: Nemojte sušiti svilu u mašinskoj sušilici, niti na direktnoj sunčevoj svetlosti kao ni na radijatoru. Sušite je prirodnim putem, na vazduhu ili na sobnoj temperaturi.