fbpx

LJUBAV PREMA KREATIVNOM PROCESU

 

Prvo moraš da naučiš da krojiš trenutak, da bi umeo da skrojiš dan. Onda, ukrajaj polako dan po dan da dobiješ život po meri.

Profesionalnim tajnama šivenja ovladala sam zahvaljujući programu obrazovanja koji je osmislila gospođa Lenka Bubalo u svojoj školi šivenja www.studiolenart.rs. 

Kroz specijalno osmišljenu metodologiju šivenja i krojenja na jednostavan i sistematičan način posle izvesnog vremena praktičnog rada možete ostvariti svoje kreativne zamisli.

Posebna pažnja posvećena je inovativnim tehnikama šivenja koje razvijaju kreativnost i idu u korak sa savremenim tekstilnim materijalima.

Drugi program obrazovanja Konstrukcija i modelovanje odevnih predmeta omogućio mi je samostalnu izradu krojeva. Metodologija rada osmišljena je prema prestižnom konstruktorsko-modelarskom sistemu  M. Miler i sin koji je zbog svoje izuzetne preciznosti i stalnog praćenja savremenih kretanja u oblasti tekstila postao standard u modnoj industriji širom sveta. 

Sistem je zasnovan na teoriji zlatnog preseka pa se podjednako uspešno primenjuje kako za industrijsku proizvodnju odeće, sa primenom standarda za konfekciju, tako i u zanatskom krojenju.

Da bih došla do perfekcije u šivenju izabrala sam tri šivaće mašine brenda BERNINA:

  1. BERNINA 380 – gotovo svemoguća, savršeno precizna i tiha, izuzetne stabilnosti bodova unutar štepa, pruža jasan pogled na tkaninu i perfektan izgled boda.
  2. BERNINA L 460 overlocker –  specijalni tip mašine za šivenje koji seče iskrojene delove tkanine, obrađuje ih i spaja dajući kao rezultat šavove profesionalnog kvaliteta i izgleda. Ona pruža sve u jednom koraku, formira šavove i rubove najkvalitetnijeg boda, od fino valjanih rubova do širokih ukrasnih ivica. 
    Bernina MTC patentirani sistem zatezanja konca obezbeđuje visok kvalitet i ujednačene bodove pri šivenju bez obzira na vrstu materijala.
  3. BERNINA Iberdek – rad na ovoj mašini čini da šivenje postaje zadovoljstvo u kojem se uživa. 

U svetu šivenja BERNINA je sinonim za švajcarsku preciznost i vrhunski kvalitet. 

Ovaj švajcarski brend mašina zasnovan je na ideji strastvenog stvaraoca i inovatora Karla Fridriha Gegaufa čiji je rad na prvom mestu bio vođen ljubavlju prema samom kreativnom procesu, u čemu sam prepoznala i svoj pristup.

SR